Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

SARISSA live

 ***************************************************************
ΕΝΑ ΘΡΥΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΙΣ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ROADHOUSE
 ***************************************************************




Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ SARISSA ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 Μ.Μ.
 http://www.facebook.com/events/392047154206204/
 *******************************************************
*******************************************************

Συνέντευξη SARISSA στο Rock Overdose: 

"Δε θα αλλάζαμε την τρέλα & το πάθος που είχαμε για τη μουσική & για τη ζωή"

13/09/2012   18:09


        

        

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώσαμε μέσω του Rock Overdose την επιστροφή της θρυλικής ελληνικής heavy metal μπάντας των SARISSA, η οποία συνοδεύεται και από ένα μεγάλο συναυλιακό γεγονός: την εμφάνιση των Γερμανών metallers ACCEPT στη πόλη της Θεσσαλονίκης στις 19 Οκτωβρίου 2012, όπου θα δούμε και τους SARISSA μετά από πολλά χρόνια ξανά στη σκηνή. Ο Ζήσης Πετκανάς και ο Αντώνης Κατσαρός συναντήθηκαν με το Γιώργο Χατζησυμεωνίδη, τραγουδιστή και ιδρυτικό μέλος της μπάντας και συζήτησαν τα πάντα γύρω από την επαναδραστηροποίηση του σχήματος.
Rockoverdose.gr: Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στις σελίδες του Rock Overdose το μυθικό συγκρότημα SARISSA και ένα από τα δύο αρχικά ιδρυτικά του μέλη, τον Γιώργο Χατζησυμεωνίδη! Γιώργο, καλώς όρισες, ελπίζω να είσαι καλά.
Γιώργος: Γεια σας, είναι χαρά μου που είμαστε μαζί και θα πούμε ορισμένα πράγματα για τουs SARISSA.


Rockoverdose.gr: Οι SARISSA επαναδραστηριοποιήθηκαν με δύο ιδρυτικά μέλη, τον Τζίμη και εσένα, και περιμένουμε να μάθουμε ποια άλλα δύο μέλη θα σας πλαισιώσουν… ή μήπως ξέρουμε ήδη;

Γιώργος: Ξέρουμε, και είναι στην κιθάρα ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ και στα τύμπανα ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΚΙΟΥΛΑΣ. Δυσκολευτήκαμε αρκετά να βρούμε μέλη για να ολοκληρώσουμε το line up αλλά νομίζω ότι τα παιδιά είναι και αξιόλογοι μουσικοί και έχουν πάθοs και όρεξη για αυτό που κάνουν οπότε νομίζω ότι είναι πολύ καλή επιλογή και οι δυο τους.


Rockoverdose.gr: Το 1987 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας demo. Πέρασαν 7 χρόνια για το πρώτο σας album, στην συνέχεια 10 χρόνια για την επόμενη δουλειά σας και τώρα, έχουν ήδη περάσει ακόμα 8 χρόνια και μας ανακοινώνετε ότι θα ακολουθήσει νέο album. Μπορεί να είναι πολλά τα χρόνια μεταξύ τους, αλλά βλέπουμε ολοκάθαρα ότι υπάρχει μία… συνέπεια στις κυκλοφορίες σας.

Γιώργος: (*γέλια*) Σωστά υπάρχει μια χρονική σειρά: 7, 10, 8. Όλα ήταν τυχαία -εννοώ οι χρονιές που κυκλοφόρησαν τα album- απλά έτυχε έτσι! Τώρα, όσον αφορά το νέο album, είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτό αλλά ετοιμαζόμαστε. Έχουμε κάποια νέα τραγούδια και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να πιστεύω ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορέσουμε να πούμε πιο πολλά πράγματα.


Rockoverdose.gr: Πηγαίνοντας πίσω στα χρόνια του demo, αν είχατε την ευκαιρία να ξαναζήσετε εκείνο τον καιρό, θα αλλάζατε κάτι;
Γιώργος: Θα ήθελα να αλλάξω τον τρόπο που θέλαμε να κυνηγήσουμε την επιτυχία. Δηλαδή, να προσπαθήσουμε με πιο σωστό και πιο "επαγγελματικό" τρόπο να προσεγγίσουμε τις τότε εταιρίες που είχαν δείξει ενδιαφέρον για μας. Είμασταν ΠΟΛΥ κοντά στο να υπογράψουμε με πολυεθνική στη Γερμανία το 1988 αλλά τελικά... δεν έγινε αυτό που θέλαμε. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε πάει στη Γερμανία για αυτό το λόγο, και τότε τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από σήμερα: δεν υπήρχε internet, δεν υπήρχε άμεση πληροφόρηση και αν κάποιoς ήθελε να δoκιμάσει τις δυνάμειs του έπρεπε να πάει στο εξωτερικό. Επίσηs θα προσπαθούσα να διατηρήσω το τότε line up του γκρουπ ίδιο χωρίs αλλαγές, και να επιμείνουμε στη Γερμανία αναζητώντας την τύχη μας. AΥΤΟ που δεν θα άλλαζα με τίποτα είναι η "τρέλα" και το πάθοs που είχαμε για τη μουσική και για τη ζωή γενικότερα.
Rockoverdose.gr: Tώρα, σχετικά με το νέο σας άλμπουμ, σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

Γιώργος: Όπως είπα και πριν, είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε ορισμένα νέα τραγούδια, προβάρουμε και σύντομα θα έχουμε πιο πολλά να πούμε για το αlbum.


Rockoverdose.gr: Υπάρχει κάτι που μπορεί να ειπωθεί πχ τίτλος άλμπουμ ή τίτλοι κομματιών ή οτιδήποτε άλλο;
Γιώργος: ΟΧΙ είναι πολύ νωρίς.


Rockoverdose.gr: Φαντάζομαι ότι οι στίχοι θα παραμείνουν στο γνωστό ύφος των SARISSA…
Γιώργος: H θεματολογία των στίχων των SARISSA -στο demo 1987 που τραγουδάω εγώ- διαφέρει από τραγούδι σε τραγούδι. EPIC, DRINKS, FIGHTS, SOCIETY, METAL, LIFE... γενικότερα! Στα νέα τραγούδια -μέχρι τώρα τουλάχιστον- ισχύει το ίδιο πράγμα.
Rockoverdose.gr: Θα ανοίξετε το live των ACCEPT στη Θεσσαλονίκη στις 19 Οκτωβρίου! Πως αισθάνεστε;  Υπάρχουν σχέδια και για άλλες συναυλίες αργότερα;

Γιώργος: Μεγάλη και ιδιαίτερη χαρά και ανυπομονησία για το live αυτό και πιστεύω ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μετά από 24 χρόνια θα παίξουμε -με τον Jim- ξανά στην ίδια σκηνή και αυτό από μόνο του λέει πολλά πράγματα. Oι ACCEPT είναι για εμάς ένα από τα συγκροτήματα που ακούγαμε όταν ξεκινούσαμε τα πρώτα μας βήματα και έχουν επηρεάσει τη μουσική μας οπότε είναι ιδιαίτερη τιμή γαι μας να παίξουμε μαζί τους. Είμαστε πολύ κοντά στο να ανακοινώσουμε κάποια Live σε ΑΘΗΝΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και επειδή υπάρχουν πολλοί φίλοι και οπαδοί της μπάντας -εκτός Θεσσαλονίκης και Aθήνας- θέλω να τους πω ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια μικρή περιοδεία σε κάποιες πόλεις και θα έχουν την ευκαιρία να δουν την μπάντα live! Μιλάμε με κάποια μαγαζιά σε διάφορα μέρη και σύντομα θα ανακοινώσουμε ημερομηνίες.

Rockoverdose.gr: Αυτά από εμάς. Πραγματικά ευχόμαστε τα καλύτερα για το συγκρότημα, αλλά και για εσάς προσωπικά.

Γιώργος: Και εγώ ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία και θέλω να πω στον κόσμο να έρθει στο live στιs 19/10 στον Μύλο και τους υπόσχομαι ότι το Live θα τους μείνει αξέχαστο!

 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλη διασκεδαση μητσο παρε και αυτογραφα