Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

«Της ημέρας τα σκοτάδια» Βασίλης Γισδάκης – Δαμιανός Πάντας

  


Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

«Της ημέρας τα σκοτάδια»
Βασίλης Γισδάκης – Δαμιανός Πάντας

Μαζί τους στο τσέλο θα είναι η Έλσα Παπέλη.







Ο ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης και ο συνθέτης Δαμιανός Πάντας, βρίσκονται μουσικά μετά την δισκογραφική τους συνάντηση και επί σκηνής.
Οι δυό σημαντικοί καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τραγούδια από την δισκογραφική δουλειά «Της ημέρας τα σκοτάδια», τον κύκλο τραγουδιών που αγαπήθηκε πολύ από κοινό και κριτικούς με τραγούδια όπως «Ο βραχνάς» , η « Κραυγή» και η « Μεγάλη Νύχτα» να έχουν ήδη κερδίσει την θέση τους στις καρδιές του κόσμου.
Ο Βασίλης Γισδάκης είναι ο τελευταίος αυθεντικός ερμηνευτής που επέλεξε ο Μάνος Χατζιδάκις για να ερμηνεύσει τα τραγούδια του, κουβαλά στο βαρύ του βιογραφικό, όχι μόνο το χρήσμα του Μάνου αλλά και μια μεγάλη πορεία στο ελληνικό τραγούδι έχοντας πραγματοποιήσει σημαντικές συνεργασίες όπως με την Μαρία Φαραντούρη, την Σαβίνα Γιαννάτου, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την Σωτηρία Λεονάρδου , την Έλλη Πασπαλά, τον Μανώλη Μητσιά και πολλούς άλλους σε πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο συνθέτης Δαμιανός Πάντας έχοντας διαγράψει μια μακρόχρονη πορεία στην ορχηστρική μουσική, με πολλά συμφωνικά έργα και μουσική για θέατρο και κινηματογράφο, παρουσιάζει τον πρώτο κύκλο τραγουδιών του μέσα από την δισκογραφική δουλειά «Της ημέρας τα σκοτάδια» με ερμηνευτή τον Βασίλη Γισδάκη. Ένας δίσκος που αγαπήθηκε πολύ από κοινό και κριτικούς , με τραγούδια όπως η «Κραυγή» με την συμμετοχή της Ρίτας Αντωνοπούλου, «Ο βραχνάς» και η « Μεγάλη Νύχτα» να έχουν ήδη κερδίσει την θέση τους στις καρδιές του κόσμου. Με «Της ημέρας τα σκοτάδια» ο συνθέτης Δαμιανός Πάντας κατάθεσε την προσωπική του ξεχωριστή σφραγίδα στην σύγχρονη τραγουδοποιία.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα αγαπημένα τους τραγούδια. Από τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, από τον Σταύρο Ξαρχάκο
και τον Θάνο Μικρούτσικο, από τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Δημήτρη Λάγιο μέχρι νεότερους τραγουδοποιούς, θα ακουστούν τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, που μας έχουν συγκινήσει αλλά και αυτά που πολύ θα θέλαμε να ακούγαμε συχνότερα. Φυσικά, δεν θα λείπουν κι οι εκπλήξεις που θα φέρει η διάθεση κι η στιγμή. Κι όπως γράφει ο Δαμιανός Πάντας στο εισαγωγικό σημείωμα του δίσκου : «...Μπορεί πάντα ένα μικρό σαν μια ανάσα τραγουδάκι, αυτόν τον σκυφτό μας ίσκιο που έχει απομείνει, μ’ ένα προτεταμένο χέρι να τον στήσει ξανά ορθό.» Και σε κάθε κοινή τους συναυλία αυτό ακριβώς επιδιώκουν να συμβεί.

Ενδεικτικά λίγα από τα τραγούδια του Άλμπουμ
« Της ημέρας τα σκοτάδια »

• Τίτλος τραγουδιού « Μεγάλη Νύχτα »
Μουσική, στίχοι : Δαμιανός Πάντας – Ερμηνεία : Βασίλης Γισδάκης








• Τίτλος τραγουδιού « Ο βραχνάς »
Μουσική : Δαμιανός Πάντας – Στίχοι : Αντώνης Παπακωνσταντινίδης – Ερμηνεία : Βασίλης Γισδάκης







• Τίτλος τραγουδιού « Κραυγή »
Μουσική : Δαμιανός Πάντας – Στίχοι : Βίκυ Βουρνά
Ερμηνεία : Βασίλης Γισδάκης- Ρίτα Αντωνοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: