Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

"ROADHOUSE BLUES CLUB: ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΑΣ"



                  
            Σάββατο βράδυ, 23-11-2013

    ''...Τζιν παντελόνι, κολλητό, χρωματιστό πουκάμισο, μαύρα παπούτσια αγυάλιστα και μπουφάν κοντό, ίσα που να κρύβει την δερματοζώνη στην μέση.  Όλα όπως έπρεπε νάναι.  Μια-δυo σταγόνες Brut κάτω απ' το σαγώνι, έτσι ίσα-ίσα που να ξεθωριάζει την μυρωδιά της ιδρωτίλας και με τα μάγουλα απείραχτα από ξυράφι καμμιά εβδομάδα τώρα.  
Όλα έτοιμα. 
   Έριξε μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη, κοιτάζοντας δεξιά κι αριστερά, έσιαξε με το χέρι τα μαλλιά προς τα επάνω κι έκανε έναν έλεγχο στις κωλοτσέπες του για το αν έχει τα χρειαζούμενα μαζί του.  Πήρε την χαρτοσακούλα πούχε κάνει τα κουμάντα του από νωρίς και κίνησε για την εξώπορτα.  Όχι πολλά πράγματα.  Μισό Τζώνη είχε βάλει μέσα και κάτι φυστικοκάρυδα για την λιγούρα.
   Βγήκε στο δρόμο και κοντοστάθηκε απ' έξω από την πόρτα του.  Σάββατο βράδυ κι η ώρα κόντευε 11.  Έκανε δροσό.  Είχε μεσιάσει ο Νοέμβρης  κι όλα λέγανε ότι ο Χειμώνας ερχόταν.  Σάββατο βράδυ, Ιτέα, Νοέμβρης του 2013.
   Δεν άργησε να φτάσει στο στέκι του, το RoadHouse Blues Club.  Το στέκι μερικών σαλεμένων δηλαδή, όσων αγαπούσανε την ζωντανή μουσική και με τα χόρδα να μολογάνεrock σκοπούς, country, blues και jazz.  Και δεν ήσανε πολλοί σ' ετούτη εδώ την πόλη.
Έδωσε μια δρασκελιά και μπήκε μέσα.  Είχαν αρχίσει να παίζουν κι η κιθάρα ακουγόταν μέχρι και  απ' έξω.  Μέσα στο μικρό το ισόγειο κι απέναντι από την μπάρα, είχαν αρχίσει οΣτέργος ο Βόλλας και ο Γιάννης ο Σίννης, να μιλάνε με τον ηλεκτρισμό κι αμέσως ένοιωσε τον αναπαμό της καρδιάς του: ήταν εκεί που του έπρεπε!  Οι δικοί του τον τράβηξαν σ' ένα σκαμνί και τούκαναν παράπονα.  Άργησες, του λέγανε και τούτοι οι δυό είναι καλοί, πολύ καλοί.
Βουλιάξανε όλα γύρω του.  Μισοσκόταδο, η παρέα του και καλή δυνατή μουσική του έφταναν.  Σαν τι άλλο νάθελε ετούτο το βράδυ, αυτός, ο μεγαλωμένος με τους Pink Floyd, Animals, Doοrs,  Rolling Stones, U2, Bob Dylan και τους Simon and Garfunkel ....
Σάββατο βράδυ, 23 του Νοέμβρη, στο RoadHouse Blues Club, στην Ιτέα, παρέα με τον Στέργο τον Βόλλα  και τον Γιάννη τον Σίννη....''

Δεν υπάρχουν σχόλια: