Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οι Small Blues Trap ζωντανά, το Σάββατο 27 Απριλίου στο ROADHOUSE BLUES CLUB



Οι Small Blues Trap θα εμφανιστούν ζωντανά, το Σάββατο 27 Απριλίου στο ROADHOUSE BLUES CLUB στην Ιτέα Φωκίδας, Καποδιστρίου 83

Ώρα έναρξης 21:30




ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ...
-Oι Small Blues Trap δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο του 2004 από την ανάγκη τριών ανθρώπων να εκφράσουν μαζί τις μουσικές τους ανησυχίες. (Παύλος Καραπιπέρης , Παναγιώτης Δάρας , Λευτέρης Μπέσιος)
Έδρα τους είναι τα χωριά Μαλεσίνα και Μαρτίνο του νομού Φθιώτιδος.
- Τον Οκτώβρη του 2004 ηχογράφησαν ένα CD-R αποτελούμενο από τραγούδια που αντιπροσωπεύουν τα κοινά ακούσματα και επιρροές των μελών του συγκροτήματος καθώς επίσης και 3 δικές τους συνθέσεις.(''Small Blues Trap'')
-Απ’ το Δεκέμβρη του 2004 ως τον Απρίλη του 2005 ηχογράφησαν 12 δικά τους τραγούδια που περιέχονται στο CD με το γενικό τίτλο ''Our Trap''.
-Η συμμετοχή τους με δυό κομμάτια (''They Say I Sing Like Wolf'' , ''Three Lies'') στον μουσικό διαγωνισμό του περιοδικού ''Virtual Studio'' τους απέφερε το πρώτο βραβείο.
-Mετά την προσθήκη ενός νέου μέλους στην μπάντα (Γιώργος Πούλος στα τύμπανα) ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.
-Το Καλοκαίρι του 2006 ηχογράφησαν 12 καινούρια δικά τους τραγούδια που περιέχονται στο CD με το γενικό τίτλο ''Crossroad Ritual''.
-Από τον Ιανουάριο του 2007, drummer των Small Blues Trap είναι ο Στάθης Ευαγγελίου.
-Δύο τραγούδια τους περιέχονται στο CD που συνοδεύει το περιοδικό ''διαπασών'' τον Μάη του 2007.
-Τον Σεπτέμβριο του 2008 κυκλοφορεί το CD-συλλογή ''Magic Bus Sessions'' στο οποίο συμμετέχουν με 3 τραγούδια.
-Τον Απρίλη του 2010 κυκλοφορεί το album "Red Snakes & Cave Bats" στο οποίο παρουσιάζουν 12 δικά τους τραγούδια και μια διασκευή στο "Buy A Dog" του Ηλία Ζάϊκου.
-Το Φεβρουάριο του 2013 κυκλοφορεί το καινούριο τους album με τίτλο "The Longest Road I Know" το οποίο περιλαμβάνει 10 καινούρια δικά τους τραγούδια. Η Γεωργία Συλλαίου τραγουδά σε 4 απ' αυτά. Το album είναι διαθέσιμο σε cd απ' την ίδια τη μπάντα και σε βινύλιο απ' την Anazitisi Records.


 
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Οι Small Blues Trap έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας (ΑΘΗΝΑ LIVE, PLANET MUSIC, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΣΥΡΜΟΣ, BLUES, ΠΑΡΑΦΩΝΟ, VINILION, ΤΣΑΪ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ, ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, LAZY, IN VIVO, ΚΑΦΕΘΕΑΤΡΟ, LIFE JAZZY BAR, CAMELOT, NOSOTROS, ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, DOUBLE TROUBLE, JAZZ POINT, BOOZE COOPERATIVA...) αλλά και εκτός Αθηνών (CAFÉ AMERICAIN, ΚΑΦΩΔΕΙΟ, MAD, CYBER’S, ROADHOUSE BLUES, 140 LIVE, COKATLAN, DAVOS, LA BOHEME, ATLADIS...)
Έχουν συμμετάσχει επίσης σε διάφορα festival (BLUES FESTIVAL 2008, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ-ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ, EGALEO BLUES FESTIVAL, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ, CRESCENT MOON BLUES FESTIVAL-ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ, M.M.A. FEST-ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ, BICYCLE FESTIVAL)
Στις ζωντανές τους εμφανίσεις ερμηνεύουν κυρίως δικά τους τραγούδια, αλλά και διασκευές σε blues standards. Μουσικοί όπως ο Willie Dixon, ο Howlin' Wolf, ο Little Walter, ο Albert King, ο Muddy Waters, ο John Lee Hooker, ο Sonny Boy Williamson, ο Jimmy Reed, ο T-Bone Walker, ο Elmore James, ο Tampa Red, ο Son House, ο Robert Johnson, ο Bo Diddley, ο Freddie King, ο Paul Butterfield, ο Peter Green, ο Tom Waits, ο Captain Beefheart... στοιχειώνουν πάντα το συναυλιακό σταυροδρόμι τους.

ΤΥΠΟΣ
Η μπάντα έχει λάβει ενθαρρυντικά σχόλια τόσο απ'τον τοπικό όσο κι απ'τον διεθνή μουσικό τύπο. Γνωστά περιοδικά - BLUES REVUE, ELMORE, BLUESWAX, BLUES BYTES, BLUES ART STUDIO, ROOTSTIME, LA HORA DEL BLUES, CONCERTO, BLUES MATTERS, BLUES BLAST, SOUNDGUARDIAN, BLUES NEWS, BLUES AGAIN, CROSS HARP CHRONICLES, BACK TO THE ROOTS, BOBTJE BLUES, JUKE JOINT SOUL, JAZZ & ΤΖΑΖ, ΔΙΦΩΝΟ, ROCKING, ΔΙΑΠΑΣΩΝ, SOUTHERN ROCK, ROCKAP, ROCK AND ROLL, VIRTUAL STUDIO - έχουν φιλοξενήσει στις σελίδες τους πολύ καλές κριτικές για τη μουσική των Small Blues Trap.

Ο ΗΧΟΣ
Οι Small Blues Trap αναμιγνύουν το πάθος τους για τα blues - που είναι και το πρωτογενές υλικό των συνθέσεών τους - με στοιχεία από άλλα μουσικά ιδιώματα δημιουργώντας έτσι έναν εξαιρετικά προσωπικό ήχο που σύμφωνα με τους κριτικούς, είναι αναγνωρίσιμος και μοναδικός...
Η μουσική τους είναι φτιαγμένη για εκείνους που αισθάνονται το κάλεσμα της ανάγκης για έκφραση των ανθρώπινων συναισθημάτων...αγάπη, πόνος, εγκατάλειψη, χιούμορ, στέρηση, προδοσία, γέλιο, θυμός, πάθος, θλίψη...και γενικότερα τον απόλυτο ανθρώπινο ψυχισμό, την κοινή συνισταμένη όλων των συνανθρώπων μας. Όλα αυτά αντιπροσωπεύονται και εκφράζονται μέσα από τα διαχρονικά σταυροδρόμια του blues που όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά και να εμπνέουν ανθρώπους όπως οι S.B.T. που βρίσκονται εδώ για να αποδείξουν πως η μουσική του blues είναι η απόλυτη έκφραση της ανθρώπινης ψυχής και συνείδησης. 

Παύλος Καραπιπέρης :
Φωνή , φυσαρμόνικα
Παναγιώτης Δάρας :
Κιθάρα
Λευτέρης Μπέσιος :
Μπάσο
Στάθης Ευαγγελίου :
Τύμπανα

www.smallbluestrap.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: