Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Paice Ashton Lord - Ghost StoryΗ μουσική πέρα από το ότι είναι ο καλύτερος σύντροφός σου πολλές φορές γίνεται αφορμή να γνωριστείς με ανθρώπους άγνωστους και να μοιραστείς την αγάπη σου γι αυτή.
Ένα κρύο βράδυ (χειμώνας του 1998) την εποχή που είχα τη Roadhouse Blues έτυχε να έλθει μια παρέα με άτομα από την Ιτέα ανάμεσα στα οποία βρισκόταν κάποιος άγνωστος. Κάποια στιγμή έρχεται στο σημείο που έβαζα μουσική και αφού μου δίνει συγχαρητήρια για τη μουσική που έπαιζα δηλώνοντας ενθουσιασμένος που υπήρχε ένας τέτοιος χώρος σε μια επαρχιακή πόλη, με ρωτάει ότι αν είχα ή ήξερα ένα κομμάτι που του άρεσε πολύ. Φυσικά το έπαιξα αμέσως και από τότε άρχισε η γνωριμία και η φιλία μας. Ακολούθησαν ταξίδια και πολύωρες επισκέψεις στα δισκοπωλεία -μουσεία της Αθήνας.
Το κομμάτι φυσικά ήταν το Ghost Story των Paice Ashton Lord από το πολύ καλό άλμπουμ Malice In Wonderland (1976). Οι Paice Ashton Lord ήταν μια μουσική συνεργασία των Ian Paice και John Lord των Deep Purple και του Aston από τους Aston, Gardner & Dyke.

Αφιερωμένο στο Δημήτρη Νίκου.Δεν υπάρχουν σχόλια: