Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ROCK-ΠΑΡΤΥ

*****************
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ROCK-ΠΑΡΤΥ
ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

https://www.facebook.com/events/247352645427392



"ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ : ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΣΑΝ..."

 από ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΙΤΕΑΣ

ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ : ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΣΑΝ...


Η Μυσταγωγία!
(Χρονικό)

    '' ...Δεν έφτανε το οξυγόνο για όλους πιά εκεί μέσα. Μικρός ο χώρος κι είχαν μαζευτεί καμπόσοι. Από νεολαία μέχρι και ηλικιωμένους.  Ροκαμπήλιδες, Μπλουζάδες και περίεργους.  Βλέπεις, δεν είναι και συνηθισμένο να έχεις στα 2-3 μέτρα μπροστά σου τον Μητσάρα τον Πουλικάκο και να σου τραγουδάει.  Όρθιοι όλοι και στριμωγμένοι γύρω-γύρω από το χώρο στο πάτωμα, που στεκόταν ο Μήτσος με την παρέα του. Τους αδελφούς Νίκο και Βασίλη Σπυρόπουλο, από την ''Σπυριδούλα''.  Άλλοι 2-3 νοματαίοι να μπαίνανε μέσα και δεν θ' άνοιγε πια η πόρτα.

Τελετή ολόκληρη έγινε με το που ήρθανε.  Κυρτωμένος ο Μήτσος, μιας και τα χρόνια δεν του χαριστήκανε κι αδύνατος, μ'εκείνο το μισοξυρισμένο μάγουλο και τα μεγάλα και γεροντίστικα γυαλιά να σε κάνουν να νομίζεις ότι τον βαρένανε.  Και οι δυό Σπυροπουλαίοι, αλλαγμένοι κι αυτοί απ' τον χρόνο, αλαφρύτεροι στα μαλλιά, αλλά πιότεροι στα κιλά τους, με μια σιγουριά και άνεση συνάμα, για τον χώρο που βρεθήκανε, λές και τον ξέρανε από εχτές και προχθές.  Κάτσανε στις μεριές τους, ζωστήκανε τα σένια τους κι όλοι μας εκεί μέσα, περιμέναμε τον Μήτσο να δώσει το σύνθημα.  Κι αυτός, μ' αργές κινήσεις, έβαλε το λουρί στο σβέρκο του, ωσάν να φόραγε το πετραχήλι κι αντί να κρατάει κιθάρα να νομίζεις ότι πήρε στα χέρια του το δισκοπότηρο.   Κι όλοι εκεί να περιμένουνε να γίνει το μυστήριο και να μεταλάβουνε  απ' την μουσική που αγαπήσανε, απ' την ατμόσφαιρα που θέλουνε κι από την ηλικία που ξοδέψανε και πάει, πέρασε.
   
Κι έτσι έγινε.  Με μιά βραχνή φωνή που λόγιαζες ότι έρχεται πίσω από πόρτα και με δυό μαγγιώρους κιθαρίστες να τον αγαντάρουν, άρχισε να χτίζεται ένα γεφύρι ανάμεσα στο παρελθόν, στις φίρμες, στις ηπείρους στις μουσικές τους κι σε εμάς, εκεί μέσα στο μισοφωτισμένο και κρύο στέκι του RoadHouse Blues Club.  Πανέμορφες μουσικές, παλιές επιτυχίες, φίνες εκτελέσεις και σιγά-σιγά αρχίσαμε όλοι να νομίζουμε ότι ο κόσμος άρχιζε από το κέντρο του δωματίου και τελείωνε στους τοίχους και το ταβάνι.  Ωσάν να πέρναγαν μέσα από την κιθάρα-δισκοπότηρο του Μητσάρα, τα blues, η Country mousic και οι μπαλάντες από τις δεκαετίες του '60 του '70 του '80 και του '90 και να μετατρέπανε ολόκληρη την γή σε ένα μικρό τόπι εκεί μπροστά μας, με τις αγάπες και τις αναμνήσεις μας, καρφιτσωμένες επάνω του.  Είχε αρχίσει και λειτουργούσε η ενσυνείδητη επιρροή  της παλιάς καλής Μούσας.  Κάθε τόσο έμπαινε σφήνα και κανένα ελληνικό κομμάτι, από εκείνα τα αξέχαστα της εποχής του ελληνικού και περιθωριοποιημένου Rock, θυμίζοντας ότι οι πρωτεργάτες του, ήσαν εκεί, μπροστά μας  κι έκαναν πολύ καλά, αυτό που αγαπούσαν.
 

 Σε λίγο η κάπνα είχε γίνει πανωφόρι σε όλους μας εκεί μέσα και στο λιγοστό φώς, φάνταζε σαν γαλαξά κουρτίνα κρεμασμένη σαν πολυέλαιος απ' το ταβάνι.  Δυσκόλευε η ανάσα, αλλά οι τρείς τους, δεν καταλάβαιναν τίποτα.  Σαν τα βατράχια στον βάλτο.  Ποιός να κουνηθεί όμως και ποιός να φύγει!
  Φανήκανε οι μικρές ώρες στα ρολόγια και κάποιοι κάνανε κατά την πόρτα.  Έπρεπε.  Σε λίγο θα χάραζε για το Σαββάτο κι η Σοροκάδα κράταγε τον καιρό γλυκό, όσο κι αν προσπαθούσε εκείνη την ώρα ο ουρανός να βρέξει.  Η λειτουργιά θα σχόλαγε, γιατί έπρεπε... '' 

Ιτέα Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (από τους Σπυριδούλα) & BΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (από τους Σπυριδούλα) ζωντανά στο Roadhouse

-----

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ &
ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (από τους Σπυριδούλα) &
BΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (από τους Σπυριδούλα)

*****ΠΟΥΛΟΣΠΥΡ* *****





TO ROADHOUSE BLUES CLUB, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 27-12-2013, ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE, ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΝΩΝΤΑ ...Η ΠΑΠΠΟΥ.........Η ΜΗΤΣΑΡΑ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟ !!!!!!!!!!!! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ !!!!!!!!!!!!! ΜΠΑΜΠΗΣ Ο ΦΛΟΥ 1978, ΝΑΥΛΟΝ ΝΤΕΦΙΑ ΚΑΙ ΨΟΦΙΑ ΚΕΦΙΑ. ΟΤΑΝ Η ROADHOUSE ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!








ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ


Βιογραφία

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 1943, επί της οδού Πατησίων, από σχετικά εύπορη αστική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν φημισμένος καρδιολόγος της εποχής και η μητέρα του γιατρός επίσης (μικροβιολόγος - βιοχημικός). Η αδελφή του πατέρα του ήταν σύζυγος του πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού "Πάλι" μαζί με τους Νάνο Βαλαωρίτη, Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Γιώργο Μακρή με δικά του κείμενα καθώς και μεταφράσεις. Για πολλά χρόνια έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, αυτοαποκαλούμενος "Θείος Νώντας" (έτσι τον αποκαλούσε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, τον οποίο ο ίδιος αποκαλούσε ανηψιό), σε διάφορους σταθμούς (ποτέ δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα σαν ραδιοφωνικός παραγωγός). Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος MGC, το οποίο οφείλει το όνομά του στον ηθοποιό Ντίνο Ηλιόπουλο, και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Εξαδάκτυλος και των "Αχ-Βαχ" (στους οποίους έπαιζαν εκτός των άλλων, μπάσο-φωνητικά ο Σταμάτης Σπανουδάκης και πλήκτρα ο Άλεξ Σπυρόπουλος, γνωστός από το Aγγλικό συγκρότημα των δεκαετιών 60-70 "Nirvana". Συνεργάσθηκε ως συνθέτης, εκτελεστής, παραγωγός και μουσικός με πολλούς άλλους 'Έλληνες rockers και συγκροτήματα. Έγινε γνωστός με τις εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στις δεκαετίες του '70, ’80 και του ’90. Κυριότερες εμφανίσεις: Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (1978), Άρπα κόλλα (1982), Ο δράκουλας των Εξαρχείων (1983), Βίος και Πολιτεία (1987), Made in Greece (1987), Το μετέωρο βήμα του πελαργού (1991), Θηλυκή εταιρεία (1999), Σαπουνόπετρα (1995) κ.α. Οι κυριότερες τηλεοπτικές του εμφανίσεις είναι στις σειρές Οι Αυθαίρετοι (1989), το (1997) στην σειρά Δύο Ξένοι, το (2008) στις Επτά Θανάσιμες Πεθερές κ.ά.

Συνεισφορά

Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ. Ο δίσκος του "Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος" αποτελεί τον πρόδρομο της ελληνικής rock 'n roll δισκογραφίας. Η συναυλία του στα τέλη της δεκαετίας του '70 στου Ζωγράφου αποτελεί σταθμό στην ελληνική rock μουσική ιστορία.

Δισκογραφία: Albums

  1. 1976 Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος (EMI)
  2. 1979 Crazy love στου Ζωγράφου (MINOS)
  3. 1998 Ο Θείος Νώντας ξέρει (μαζι με το περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ)
  4. 2004 Αδέσποτα σκυλιά (2 CD + CD-ROM) (MBI)
  5. 2006 Live (MBI)
  6. 2010 H ύδρα των πουλιών (PUZZLEMUSIC)

Δισκογραφία: Συμμετοχές

  1. 1971 ΔΙΑΦΟΡΟΙ Ζωντανοί στο Κύτταρο (LYRA/ZODIAC) ως μέλος των ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ "Το ξεχασμένο πηγάδι", "Ο ανεπρόκοπος"
  2. 1975 ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΟΥΡΚΤΣΟΓΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ - Ελλαδέξ (ΕΜΙ)"Πολύ ωραίο στυλ", "Στα γενέθλιά μου",
"Η κασέτα και η Λέτα"

  1. 1984 ΔΙΑΦΟΡΟΙ - Ροκ ιστορίες (ΕΜΙ)
  2. 1984 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - Ρεβάνς (Soundtrack)(Lyra) "Oh! The Good Old Times"
  3. 1984 ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ - Zorba the freak (ΜΙΝΟS)"Θα γυρίσει κι ο τροχός (ή) Λένε πως οι φτωχοί (ή) Απ'τη ζωή στο θάνατο είν' ένα μονοπάτι"
  4. 1996 ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Πασπαρτού (Lyra)"Η γενιά των 40"
  5. 1998 ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥΡΚΟΓΙΩΡΓΗΣ - Ουφ! (Eros)"Μην ενοχλείτε"¨
  6. 2000 11 (Virgin)
  7. 2001 ΔΙΑΦΟΡΟΙ - Δούρειος Ιππος (TV)"Οράματα δεν έχω πια"
  8. 2005 SAMATISTAS - Απόψε κάνεις JAM (AMICME/UNIVERSAL) "Βλέπω το σύστημα", "Μπούρου"
  9. 2008 ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Της νύχτας τα ηχεία (MINOS EMI) "Ελπίζω"
  10. 2010 ΔΙΑΦΟΡΟΙ - Μίλα μου Βρώμικα (TV)"Μέσα κι εγώ"
  11. 2010 ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ - Εδώ Που Φτάσαμε (Massive Productions, ΕΜΣΕ)"Τουρουρού"


ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ: 






Συγκρότημα που εμφανίστηκε σε μια νεκρή εποχή για το Ελληνικό ροκ και η παρουσία του ήταν καταλυτική για την αναζωογόνηση του χώρου. Απ' τις πρώτες συναυλίες τους και ειδικά απ' αυτή στο Σπόρτιγκ παραμονές Χριστουγέννων του 1977, τράβηξαν την προσοχή του κόσμου κι άρχισαν να γίνονται γνωστοί από στόμα σε στόμα. Πυρήνας του γκρουπ ήταν οι αδελφοί και κιθαρίστες Βασίλης και Νίκος Σπυρόπουλος, αλλά η υπόλοιπη σύνθεση άλλαξε αρκετές φορές. Με ρυθμ σέξιον τον Τόλη Μαστρόκαλο (μπάσο) και τον Ανδρέα Μουζακίτη ή τον Τάσο Φωτοδήμο (ντραμς), συνεργάστηκαν το 1978 με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και κυκλοφόρησαν τους πρώτους μήνες του 1979 το θρυλικό LP "Φλου". Μετά από μια σύντομη περίοδο ζωντανών εμφανίσεων, το συγκρότημα μπήκε στη περιπέτεια των ανακατατάξεων και απ' τις τάξεις του πέρασαν αρκετοί μουσικοί, όπως ο Νίκος Ζιώγαλας (τραγούδι), ο Πάνος Κατσιμίχας (φυσαρμόνικα, τραγούδι), ο Bees (ντραμς) κ.α. Το 1982 βρίσκουμε τους αδελφούς Σπυρόπουλου μαζί με την Μελίνα Καρακώστα (μπάσο), τον Άκη Περδίκη (ντραμς) και τον Παύλο Βακατάτση (τραγούδι, πλήκτρα), με τους οποίους ηχογράφησαν το άλμπουμ "Νάυλον Ντέφια Και Ψόφια Κέφια", που όμως δεν ικανοποίησε το κοινό και δεν πήγε καλά εμπορικά. Μερικούς μήνες μετά κι αφού ο Νίκος Δόικας είχε αντικαταστήσει την Μελίνα Καρακώστα, το σχήμα διάλυσε και οι Σπυρόπουλοι έφτιαξαν την Συμμορία. Το 1994 η Σπυριδούλα επανεμφανίστηκε στο μουσικό προσκήνιο με το άλμπουμ "Ταξίδι Στο Κέντρο Της Πόλης", με σύνθεση τους αδελφούς Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο (κιθάρες), τον Σωτήρη Θεοχάρη (τραγούδι) από τους Αδιέξοδο, τον Νίκο Δόικα (μπάσο) από τους Echo Tattoo και τον Διονύση Στεφανόπουλο (ντραμς) από τους Stained Veil. Έκαναν αρκετές ζωντανές εμφανίσεις και τρία χρόνια μετά κυκλοφόρησαν σε ανεξάρτητη παραγωγή το άλμπουμ "Σε Τροχιά Με Απόκλιση", με βασικό συνθέτη, στιχουργό και τραγουδιστή τον παλιόφιλο Παύλο Βακατάτση, με τους Σπυροπουλαίους και τον Δόικα κανονικά στη θέση τους και τον Δημήτρη Δημητρίου (ντραμς) να συμπληρώνει το σχήμα, ενώ στην ηχογράφηση τους βοήθησαν ο Αλέξης Ιωάννου (κιθάρα, φωνή), ο Θοδωρής Ρέλλος (σαξόφωνο), ο Νίκος Κοκκάλας (κρουστά) και η Σοφία Νοητή (φωνητικά). Στις αρχές τού 1998 η Σπυριδούλα συμπλήρωσε είκοσι χρόνια ζωής, με την σύνθεση να την αποτελούν ο Βασίλης Σπυρόπουλος (κιθάρα, τραγούδι), ο Νίκος Σπυρόπουλος (κιθάρα, πλήκτρα, τραγούδι), ο Αλέξης Ιωάννου (κιθάρα, φωνή), ο Νίκος Δόικας (μπάσο) και ο Παναγιώτης Βουρδουμπάς (τύμπανα).Το 1999, μετά τον θάνατο του Ν.Δόικα, το συγκρότημα διαλύθηκε και πάλι για να επανασυνδεθεί το 2004, με τους Σπυροπουλαίους πάντα και τον Βαγγέλη Χάνο στο μπάσο, τον Γιώργο Μανδηλά στη φωνή και ακουστική κιθάρα, την Αφροδίτη Ρήγα στα πλήκτρα, κρουστά και φωνητικά και τον Π.Βουρδουμπά στα ντραμς. Με αυτή τη σύνθεση κυκλοφόρησαν το 2006 το CD "Το βλέμμα των ανθρώπων", που πήρε πολύ καλές κριτικές και θεωρείται από πολλούς η ωριμότερη δουλειά τους. Το 2008 αποχωρεί ο Μανδηλάς και το 2011 η Ρήγα, έτσι η σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος είναι: Ν.Σπυρόπουλος (φωνή, κιθάρα), Β.Σπυρόπουλος (κιθάρα, φωνητικά), Β.Χάνος (μπάσο, φωνητικά) και Π.Βουρδουμπάς (τύμπανα).

Δισκογραφία:
  1. Φλου 1978 ΕΜΙ HARVEST
  2. Νάυλον Ντέφια Και Ψόφια Κέφια 1982 EMI Columbia (14C 062-71251)
  3. Ταξίδι Στο Κέντρο της Πόλης 1994 Minos-EMΙ (7243 4 80248 1 7)
  4. Σε Τροχιά Με Απόκλιση 1997 ΕΜΕΠ Records
  5. Το βλέμμα των ανθρώπων 2006 ΕΜΕΠ Records






ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ



**********

Το επόμενο Σάββατο το Roadhouse τιμά τον ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ με ένα μεγάλο αφιέρωμα σε όλη τη μουσική πορεία του

https://www.facebook.com/events/1470670789825856






ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ:




Ο Παύλος Σιδηρόπουλος ήταν δισέγγονος του Ζορμπά και ανιψιός της Έλλης Αλεξίου. Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1948 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1970 από τη Θεσσαλονίκη όπου γνώρισε τον Παντελή Δεληγιαννίδη και δημιούργησαν το συγκρότημα-ντουέτο "Δάμων και Φιντίας". Κυκλοφορούν  το 7ιντσο  "Το ξέσπασμα-Ο κόσμος τους" και συμμετέχουν με δύο κομμάτια στο δίσκο "Ζωντανοί στο Κύτταρο". Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, έγραφε στίχους με το ψευδώνυμο Παύλος Αστέρης.

Στο Κύτταρο γνωρίζονται και με τα "Μπουρμπούλια" που έπαιζαν με τον Σαββόπουλο. Το ντουέτο ενσωματώνεται με τα "Μπουρμπούλια" και το νέο σχήμα κυκλοφορεί το δίσκο "Ο Ντάμης ο ληστής"  λογοκριμένο σε "Ο Ντάμης ο σκληρός". Μαζί είναι από το 1972 έως το 1974. Με αυτό το σχήμα ο Παύλος Σιδηρόπουλος άρχισε τα πρώτα του πειράματα για να παντρέψει το ροκ με την Ελληνική μουσική.

Αργότερα το συγκρότημα διαλύεται και τα "Μπουρμπούλια" ακολουθούν τον Διονύση Σαββόπουλο. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ως τραγουδιστής στα έργα του "Οροπέδιο" και "Θεσσαλικός κύκλος".

Το 1976 μαζί με τους αδερφούς Σπυρόπουλους οργάνωσε το συγκρότημα "Σπυριδούλα". Με αυτό το σχήμα δημιούργησε τον δίσκο "Φλου". Το 1979 μαζί με τους μουσικούς Παπαντίνα, Νέστορα και Τζιμόπουλο φτιάχνει το σχήμα "Εταιρία Καλλιτεχνών" με αγγλικό στίχο. Το σχήμα αυτό δεν κυκλοφορεί δίσκο. Ένα όμως τραγούδι από αυτήν την περίοδο, το "Clown", περιλαμβάνεται στον κατοπινό του δίσκο "Zorba the freak".
Εκείνη την περίοδο κάνει και την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου "Ο Ασυμβίβαστος" όπου και ερμηνεύει τα τραγούδια του soundtrack. Τον ίδιο καιρό πρωταγωνιστεί και σε μία ακόμη ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου με τίτλο "Αλδεβαράν" , με συμπρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πουλικάκο. Στην καριέρα του ως ηθοποιού περιλαμβάνεται και μια τηλεοπτική εμφάνιση στο σήριαλ του Κώστα Φέρρη "Οικογένεια Ζαρντή" (ΕΡΤ).

Το 1980 ο Παύλος Σιδηρόπουλος καταλήγει σε ένα σχήμα που με λίγες αλλαγές παίζει μαζί του μέχρι το τέλος, τους "Απροσάρμοστους". Μαζί ηχογραφούν μια σειρά σημαντικών δίσκων και έχουν συνεχή ζωντανή παρουσία. Το 1982 κυκλοφορούν το "Εν λευκώ". Τα τραγούδια "Η" και "Αντεργκράουντ με στρας"  λογοκρίνονται, για "προτροπή στη χρήση ναρκωτικών" και το τραγούδι "Ύστατη στιγμή" για "προσβολή της δημοσίας αιδούς".

Το 1985 κυκλοφορούν το "Zorba the freak". Το 1989 κυκλοφορεί το "Χωρίς μακιγιάζ" (ηχογραφημένο ζωντανά στο Μετρό).

Το καλοκαίρι του 1990 άρχισε να παραλύει το δεξί του χέρι. Οι γιατροί υπέθεταν πρόβλημα στα αγγεία, αλλά κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε. Αυτή η ιστορία τον έκανε ψυχολογικό ράκος. Το φθινόπωρο το συγκρότημα άρχισε τις συνηθισμένες του εμφανίσεις στο Αν. Ο Παύλος άρχισε να εμφανίζεται με το χέρι δεμένο. Έχοντας αρκετά νέα τραγούδια και μερικά παλιά ακυκλοφόρητα σε νέες ενορχηστρώσεις, άρχισαν να ηχογραφούν το υλικό αυτό, ενώ συγχρόνως είχαν προγραμματίσει σειρά ζωντανών εμφανίσεων για το Δεκέμβριο.

Το απόγευμα όμως της 6ης Δεκεμβρίου, ο Παύλος Σιδηρόπουλος πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς στο πατρικό του σπίτι. Κηδεύεται στον Κόκκινο Μύλο. Τον επόμενο χρόνο οι Απροσάρμοστοι κυκλοφορούν τον δίσκο "Άντε και καλή τύχη μάγκες", όπου ορισμένα τραγούδια είχε προλάβει να τα ηχογραφήσει ο Παύλος Σιδηρόπουλος και τα υπόλοιπα τα ερμήνευσαν διάφοροι καλλιτέχνες. Μεταξύ αυτών οι, Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Αγγελάκας και Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας. Το 1992 κυκλοφορεί ο δίσκος "Τα μπλουζ του πρίγκιπα". Ο δίσκος αυτός περιέχει πειραματικές ηχογραφήσεις που έγιναν από το 1979 ως το 1981. Ήταν ο καρπός των προσπαθειών που είχαν ξεκινήσει από το 1972. Εδώ ο Παύλος Σιδηρόπουλος παντρεύει το μπλουζ με το ρεμπέτικο. Το 1994 κυκλοφορεί ο διπλός δίσκος "Εν αρχή ην ο λόγος", με ζωντανές ηχογραφήσεις από το 1978 μέχρι το 1989, την απαγγελία ενός κειμένου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Μουσική" και απόσπασμα από μια συνέντευξή του στην ΕΤ2. Πολλά από τα τραγούδια του δίσκου εκδίδονται για πρώτη φορά.

Δισκογραφία

    *
      Προσωπική
         1. Φλου 1978 ΕΜΙ HARVEST
         2. Εν λευκώ 1982 ΕΜΙ
         3. Zorba the freak 1985 ΕΜΙ
         4. Χωρίς μακιγιάζ 1989 Ζωντανή ηχογράφηση MBI
         5. Άντε και καλή τύχη μάγκες 1991 ΕΜΙ
         6. Τα μπλουζ του πρίγκιπα 1992 MBI
         7. Εν αρχή ην ο λόγος 1994 Έβδομη διάσταση.


    *
          Συμμετοχές
         1. Ζωντανοί στο κύτταρο
(Με τα τραγούδια του "Απογοήτευση" και ο "Γερο Μαθιός" 1971 Zodiac)
         2. Θεσσαλικός κύκλος (Μαρκόπουλου) (EMI-COLUMBIA 1975)
         3. Ανεξάρτητα (Μαρκόπουλου) (EMI 1975)
         4. Οροπέδιο (Μαρκόπουλου) (EMI 1976)
         5. Σε άλλη γη (Σταύρος Λογαρίδης) (1980)
Το "Σούπερμαν'' με μουσική και στίχους Σιδηρόπουλου και το "Κάποιος Περνά'' με στίχους Σιδηρόπουλου
         6. Νοκ άουτ (Χατζηνάσιου) (Minos) (1986)
         7. Τολμηρή επικοινωνία (Μαρκόπουλου) (CBS 1987)
         8. Ηλεκτρικός Θησέας (Μαρκόπουλου) (CBS 1987)
         9. Η Συναυλία στο Ηρώδειο (Μαρκόπουλου) (PHILIPS 1990)
        10. Μαθήματα πατριδογνωσίας (Διάφοροι) (Lyra 1991)
        11. Η Φαντασία στην εξουσία (Ρομαντικοί παραβάτες) (7η Διάσταση)
        12. Σε δύο δίσκους του Δημήτρη Πουλικάκου

    *
      Συλλογές
         1. Παύλος Σιδηρόπουλος (EMI 1987)
         2. Παύλος Σιδηρόπουλος (EMI 1993 διπλός)
         3. Ο Ασυμβίβαστος και Πέντε Σπάνια τραγούδια (Lyra 1994)
Περιέχει το LP "Ο Ασυμβίβαστος'' και τραγούδια με τους Δάμων και Φιντίας (3) και τα Μπουρμπούλια(2)
         4. Ταξιδεύοντας (7η Διάσταση 1996) Μαζί με το περιοδικό "Ποπ + Rock''
         5. Επιτυχίες (ΜΒΙ 1997)
         6. Στιγμές (1997) Μαζί με το περιοδικό Δίφωνο

    *
      45άρια
         1. Το ξέσπασμα/ Ο κόσμος τους(Δάμων και Φιντίας) (Zodiac 1971)
         2. Ο Γερο-Μαθιός (Δάμων και Φιντίας) (Zodiac 1971)
         3. Ο Ντάμης ο σκληρός/  Aπογοήτευση (Μπουρμπούλια) (Zodiac 1972)

RoadHouse Blues Club : ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ Ο ''ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ'' ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ!

Από ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΙΤΕΑΣ



Έρχεται ο Πατριάρχης 
της ελληνικής Rock Music!

   Σχεδόν ξανα-βιώνει το θρυλικό συγκρότημα ''Σπυριδούλα''!  Ο κιθαρίστας Νίκος Σπυρόπουλος, μαζί με τον αδελφό του Βασίλη Σπυρόπουλο στα κρουστά, δηλαδή η''βάση'' του θρυλικού συγκροτήματος, θα συνοδεύσουν τον ''λειτουργούντα''επί σκηνής Πατριάρχη της ελληνικήςRock Music, σεβάσμιο και πανμουσικότατο κ.κ. Δημήτριο Πουλικάκο, τον κατά κόσμον ''Μητσάρα''.
Το συν-λείτουργο θα λάβει χώραν ως γνωστόν, στον αποστειρωμένο και καθιερωμένον Μουσικό Ναό''RoadHouse Blues Club'' στην Ιτέα Φωκίδος, την Παρασκευή 27-12-2013.
Λόγω της αναμενόμενης κοσμοσυρροής στον όμορφο και μικρόν για τέτοιου βεληνεκούς''λειτουργίες'' χώρο, παρακαλείται το φιλέορτον και φιλό-Μητσον κοινό, να προσέλθει εγκαίρως στο ''θυσιαστήριο'', καθ'όσον θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητος, ανάλογα με την φιλο-rock διαπιστωμένη διάθεση ενός εκάστου.  Ώρα ενάρξεως 21:30'
Αναμένεται ο κ.κ. ''Μεταφοραί - Εκδρομαί ο Μήτσος'', να θαυματουργήσει!