Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Το πρόγραμμα των συναυλιών του WHISPERS OF THE SEA




Το πρόγραμμα των συναυλιών: 
Το πρόγραμμα των συναυλιών: 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Αυγούστου 10.00 μ.μ.

SMALL BLUES TRAP
----
MANIAC

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Αυγούστου 9.30 μ.μ.

SOUNDSYSTEM
---
RUMORS
---
STAVROS DADOUS & LOS TIGAINOS

***
Την Πέμπτη στις 10 το βράδυ όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη διοργάνωση του φεστιβάλ μπορούν να έλθουν στο ROADHOUSE
από http://seawhispersitea.blogspot.com/2011/07/blog-post.html
 Whispers Of The Sea (summer festival 2011) by user7634247 

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Roger Waters - Comfortably Numb




Γεια σας φίλοι μου. Επιστρέφω στο μπλογκ μετά από 4 μήνες απουσίας. Λοιπόν εδώ και 2 μήνες είχε ανακοινωθεί "ΟΧΙ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ" για τις συναυλίες του Roger Waters λόγω της κινηματογράφησης για την κυκλοφορία του επόμενου DVD που θα γινόταν σε αυτές.
Στην Ελλάδα ζούμε κι απ' ότι βλέπετε τηρήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια. Μπορεί ο σύγχρονος Έλληνας να αποχωριστεί το κινητό του; Ο εθισμός έχει γίνει μεγαλύτερος από το τσιγάρο. Τουλάχιστον όσοι κάπνιζαν άντεξαν όσο κρατούσε η συναυλία και κάπνιζαν μόνο στη διάρκεια του διαλείμματος έξω από τη σάλα του ΟΑΚΑ όπως η αφεντιά μου τρία τρία τα τσιγάρα....


Crawler - Stone Cold Sober




Οι Back Street Crawler δημιουργήθηκαν το 1973 και κυκλοφόρησαν 2 LP με τον μεγάλο κιθαρίστα των Free Paul Kossoff. Μετά το θάνατό του το 1976 άλλαξαν το όνομά τους σε Crawler και κυκλοφόρησαν 2 LP. To Stone Cold Sober είναι από το ομώνυμο (Crawler) Lp τους που κυκλοφόρησε το 1977. Hard Rock Blues με πολλά στοιχεία από Soul και Funk. O χαρισματικός τραγουδιστής τους Terry Wilson Slesser που τραγουδούσε πρώτα στους Beckett, ένα ελπιδοφόρο γκρουπ που κυκλοφόρησε μόνο ένα LP, σε μια περιοδεία το 1976-77 με τους AC/DC γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι. Όταν το 1980 πέθανε ο Bon Scott των AC/DC ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους να τον αντικαταστήσουν. Μάλιστα σε μια συνέντευξή του αναφέρθηκε σε μια ακρόαση που του έκαναν αλλά τελικά δεν ήταν αυτός που επελέγη.


Spooky Tooth - Better By You, Better Than Me




Οι Spooky Tooth από τη Βρετανία (πρώην Art - ψυχεδελικό ροκ συγκρότημα) ξεκίνησαν την καριέρα τους το 1968 με το LP, It's All About. To 1969 βγάζουν το Spooky Tooth ΙΙ με το Better By You, Better Than Me -εξαιρετικό τραγούδι-το οποίο διασκεύασαν αργότερα οι Judas Priest στο LP Stained Class (1978). Οι Spooky Tooth υπήρξαν εξαιρετικό συγκρότημα και στις τάξεις τους είχαν εκτός των άλλων τις μορφές Mike Harisson φωνητικά και Gary Wright πλήκτρα-φωνητικά οι οποίοι έκαναν μετέπειτα σπουδαία προσωπική καριέρα.


Link Wray - Midnight Lover



Ο Αμερικανός Link Wray είχε μισή καταγωγή από τη φυλή των ινδιάνων Shawnie. Υπήρξε πρωτοποριακός στο παίξιμο της κιθάρας και έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι Rumble το 1958. Μετά από κάποια χρόνια απουσίας επανέρχεται δριμύτερος το 1971 με το ομώνυμο άλμπουμ και στη συνέχει κυκλοφορεί αρκετά LP. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Δανία με τη γυναίκα του όπου και πέθανε το 2005 σε ηλικία 76 χρόνων. Μεγάλη επιρροή για πολλούς διάσημους κιθαρίστες.

Hal Blaine - Drums A Go Go




Ο Αμερικανός Hal Blaine υπήρξε περιζήτητος σέσιον ντράμερ τη δεκαετία του 60 με συμμετοχές σε άπειρες ηχογραφήσεις και συνεργασίες με το μεγάλο παραγωγό Phil Spector. Σας θυμίζει τίποτα το κομματάκι;


The Orlons - Not Me



Στα τέλη της δεκαετίας του 50 και αρχές του 60 στην Αμερική συνάμα με την άφιξη του Rock'n'Roll κυριαρχούσαν και τα φωνητικά συγκροτήματα ( Doo Wop). Ένα από αυτά ήταν και οι The Orlons οι οποίοι συμμετείχαν και στο σάουντρακ της ταινίας American Graffity. Ξέγνοιαστα χρόνια...


Paice Ashton Lord - Ghost Story



Η μουσική πέρα από το ότι είναι ο καλύτερος σύντροφός σου πολλές φορές γίνεται αφορμή να γνωριστείς με ανθρώπους άγνωστους και να μοιραστείς την αγάπη σου γι αυτή.
Ένα κρύο βράδυ (χειμώνας του 1998) την εποχή που είχα τη Roadhouse Blues έτυχε να έλθει μια παρέα με άτομα από την Ιτέα ανάμεσα στα οποία βρισκόταν κάποιος άγνωστος. Κάποια στιγμή έρχεται στο σημείο που έβαζα μουσική και αφού μου δίνει συγχαρητήρια για τη μουσική που έπαιζα δηλώνοντας ενθουσιασμένος που υπήρχε ένας τέτοιος χώρος σε μια επαρχιακή πόλη, με ρωτάει ότι αν είχα ή ήξερα ένα κομμάτι που του άρεσε πολύ. Φυσικά το έπαιξα αμέσως και από τότε άρχισε η γνωριμία και η φιλία μας. Ακολούθησαν ταξίδια και πολύωρες επισκέψεις στα δισκοπωλεία -μουσεία της Αθήνας.
Το κομμάτι φυσικά ήταν το Ghost Story των Paice Ashton Lord από το πολύ καλό άλμπουμ Malice In Wonderland (1976). Οι Paice Ashton Lord ήταν μια μουσική συνεργασία των Ian Paice και John Lord των Deep Purple και του Aston από τους Aston, Gardner & Dyke.

Αφιερωμένο στο Δημήτρη Νίκου.



String Driven Thing - To Know you is to Love you



Progressive Rock σύνολο από τη Βρετανία με στοιχεία Βρετανικής Folk αλλά και επιρροές απο Αμερικάνικη Soul όπως η διασκευή του To Know you is to Love you κομματιού του Stevie Wonder. Εξαιρετικό συγκρότημα !!!

Αφιερωμένο στο Σωτήρη Ραπτόπουλο.

Nutz - Cool Me Down



Οι Βρετανοί Nutz κατάγονταν από το Λίβερπουλ και έπαιζαν ένα μείγμα χαρντ ροκ με γκλαμ και προγκρέσιβ στοιχεία της δεκαετίας του 70. Κυκλοφόρησαν 4 άλμπουμ έως το 1976 και είχαν περιοδεύσει σαν σαπόρτ στους Black Sabbath. Έμειναν άγνωστοι στους πολλούς αλλά για τους μύστες υπήρξαν ακόμα ένα εξαιρετικό συγκρότημα που χάθηκε στη λήθη.


Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

WHISPERS OF THE SEA



Στις αρχές Αυγούστου οργανώνεται στην παραλία της Ιτέας από το Δήμο Δελφών -Δημοτική Ενότητα Ιτέας και το Roadhouse Blues Club σε συνεργασία με άλλους συλλόγους της περιοχής το 1ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ

WHISPERS OF THE SEA

με συναυλίες και άλλες παράλληλες δραστηριότητες.
Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα


Για άμεση ενημέρωση για το WHISPERS OF THE SEA μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook http://www.facebook.com/pages/WHISPERS-O​F-THE-SEA-Summer-Festival/19197625085566​3, να γραφτείτε στην ομάδα http://www.facebook.com/groups/187255998​001809 ή να επισκέπτεστε το blog του φεστιβάλ http://seawhispersitea.blogspot.com/
*******
Κοινοποιείστε το και στους φίλους σας
*******


από http://seawhispersitea.blogspot.com/