Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Roadhouse Band - live 2-10-2010



Οι Roadhouse Band είναι οι:
Πάρις Αλεξανδρόπουλος - κιθάρα, μπάσο
Θανάσης Κατσουλιέρης - κιθάρα, συνθ, τραγούδι
Θανάσης Τσακιράκης - ντραμς


Η είσοδος θα γίνεται με την κάρτα μέλους Οκτωβρίου του Συλλόγου
Οι μηνιαίες συνδρομές συνεχίζουν να είναι 15€ για μεμονωμένα άτομα και 20€ ανά άτομο για τα ζευγάρια.
Για όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη μόνο για τη βραδιά της συναυλίας θα μπορούν να προμηθεύονται στην είσοδο ημερήσια κάρτα μέλους με 5€

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Tony Joe White - Even Trolls Love Rock & Roll / You're gonna look good in blues / Ain't Going Down This Time


Even Trolls Love Rock & Roll

You're gonna look good in blues

Ain't Going Down This Time

Γεννημένος το 1943 στη μικρή Oak Grove της Louisiana ο Tony Joe White ξεκίνησε την δισκογραφική καριέρα του το 1968 με το LP Black and White και έκανε επιτυχία με το κομμάτι Polk Salad Annie. Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 70 κυκλοφόρησε θαυμάσια LP. To 1991 κυκλοφόρησε το πολύ καλό Closer To The Truth από το οποίο δυο κομμάτια (Steamy Windows και Undercover Agent for the blues) είχε δανείσει στην Tina Turner για το άλμπουμ Foreign Affair.





Crosby, Stills, Nash & Young - Almost Cut My Hair


To Almost Cut My Hair ήταν από το εξαιρετικό Lp Deja Vu (1970), δεύτερό τους με την προσθήκη του Neil Young. H παρούσα εκτέλεση είναι από το Wembley το 1974 και αυτό το μικρό διαμαντάκι μεταμορφώνεται σε ένα οργασμικό κιθαριστικό παραλήρημα.

Howlin' Wolf - Smokestack Lightning


O Howlin' Wolf ήταν σε όλα του ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ . Στο παρόν Live στο μπάσο ο Willie Dixon.
Για περισσότερες πληροφορίες για τον κύριο απευθυνθείτε εδώ.


Muddy Waters - I Just Want to Make Love to You


To 1968 o Marshall Chess γιος του ιδρυτή της Chess Records πρότεινε στο θρύλο Muddy Waters να ηχογραφήσουν ένα Lp με σέσιον μουσικούς παλιά δικά του κομμάτια με ύφος ψυχεδελικό. Παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις συμφώνησε και το LP Electric Mudd έκανε ικανοποιητικές πωλήσεις γνωρίζοντάς τον σε ένα πιο ευρύ ροκ κοινό. Το αντίστοιχο εγχείρημα έγινε αργότερα και με τον Howling Wolf.

Little Feat - Willin'


Οι Αμερικανοί Little Feat ήταν κατά δήλωσή τους το αγαπημένο συγκρότημα των Mick Jagger και Jimmy Page. Το Willin' από το LP Sailin' Shoes (1972) είναι ένα εξαιρετικό κάντρυ ροκ κομμάτι το οποίο το είχαν πρωτοπαίξει στο ομώνυμο πρώτο LP τους. Ο Lowell George (φωνητικά, κιθάρα, σύνθεση) ήταν επικεφαλής του γκρουπ μέχρι το θάνατό του το 1979 τη χρονιά που είχε κυκλοφορήσει το πολύ καλό προσωπικό το LP Thanks, I'll Eat it Here.

Steely Dan - Do It Again




Οι Αμερικανοί Steely Dan ήταν οι Donald Fagen, Walter Becker που γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο και η αγάπη τους για τη μουσική τους ώθησε στη δημιουργία του συγκροτήματος.
Το ύφος τους ήταν ένα κράμα τζαζ, μπλουζ, σόουλ. Κατά καιρούς έπαιξαν σε αυτούς σπουδαίοι σέσιον μουσικοί Denny Dias,Jeff "Skunk" Baxter, Jim Hodder, Michael McDonald, David Palmer, Jeff Porcaro. Είχαν τη φήμη των τελειομανών και αφιέρωναν ώρες ατέλειωτες για τη δημιουργία ενός κομματιού. Όλα τους τα άλμπουμ ήταν εξαιρετικά.


Το θαυμάσιο, μινιμαλιστικό Do It Again ήταν στο πρώτο LP τους Can't Buy a Thrill (1972).


Rare Earth - I Just Want to Celebrate


Aρχικά λέγονταν Sunliners αλλάζοντας το όνομά τους το 1968 σε Rare Earth. Το πρώτο τους άλμπουμ Dream/Answers δε σημείωσε κάποια ιδιαίτερη επιτυχία και το 1969 μετακόμισαν στη θρυλική soul εταιρία Motown και κυκλοφόρησαν το πολύ καλό άλμπουμ Get Ready με το ομώνυμο κομμάτι που κάλυπτε μια πλευρά του βινυλίου. Παραγωγός και συνθέτης συνάμα ο Norman Whitfield γνωστός από τη συνεργασία του με τους Temptations.

Doobie Brothers - Listen To The Music


Οι Καλιφορνέζοι Doobie Brothers ξεκίνησαν το 1970 την καριέρα τους. Το πιο πετυχημένο τους τραγούδι ήταν το Long Train Runnin' από το The Captain and Me (1973). Η είσοδος του Michael McDonald (πλήκτρα, φωνητικά) το 1975 συνδυάστηκε με την στροφή του συγκροτήματος σε πιο εμπορικούς δρόμους.

Κολλημένος με την ΑΕΚ



Γι αυτή την αγάπη έχασα το Πανεπιστήμιο.
Που μυαλό και χρόνος για τίποτα άλλο εκτός από την ΑΕΚ;

ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ...


Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

***********************

***********************

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ROADHOUSE CLUB ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 10.30μμ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 11.00

***********************

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΜΠ ΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ


***********************

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Μάνος Χατζηδάκης - Όταν έρχονται τα σύννεφα / Τα Λιανοτράγουδα / Noble Dame

Όταν έρχονται τα σύννεφα


Τα Λιανοτράγουδα


Noble Dame


Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με το "Όταν έρχονται τα σύννεφα" αυτό το καταπληκτικό κομμάτι από το Χαμόγελο της Τζοκόντας [1964], το οποίο μαζί με το Μεγάλο Ερωτικό [1972] συγκαταλέγεται στα μεγάλα αριστουργήματα της Παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ο Μάνος Χατζηδάκις ο μεγαλύτερος για πολλούς Έλληνας μουσικοσυνθέτης άφησε τεράστιο μουσικό έργο (θέατρο, κινηματογράφος, μελοποίηση ποιημάτων έως και συνεργασία με το νεοϋορκέζικο ροκ συγκρότημα New York Ensemble στο LP Relections [1968]).






Jim Morrison Tribute - Adagio in G minor



Σύνθεση του Ιταλού κλασσικού συνθέτη Tomaso Albinoni [1671-1751], για μένα η καλύτερη πένθιμη υπόκρουση (Requiem) σε αυτό το οπτικό κολάζ αφιερωμένο στο μεγάλο σαμάνο ποιητή, επαναστάτη και οριτζιναλ ρόκερ James Douglas Morisson [1943-1971]

Keith Moon


Keith Moon, ο τρελλός του ροκ εντ ρολλ χωριού, μέλος των The Who.
Μπορεί ο Pete Townsend ήταν ο συνθέτης- μπροστάρης του γκρουπ, αλλά αυτή η ψυχούλα με την παιδική αθωότητα που πάλευε με την μανιοκατάθλιψη, μας χάρισε απίστευτες ροκ ιστορίες να διηγούμαστε. Το κομμάτι που ακούγεται (Who Are You) είναι από το ομότιτλο άλμπουμ [1978] που είναι και το τελευταίο με τον Keith Moon. Στο εξώφυλλο του άλμπουμ ο Keith Moon κάθεται σε μια καρέκλα εργοταξίου με τον δυστυχώς προφητικό τίτλο "Να μην Απομακρυνθεί". Μετά από 2 εβδομάδες ο Keith ταξίδεψε ...

John Henry Bonham (1948-1980)


O God Of Thunder των ντραμς, Το παίξιμό του καθώς και η δύναμή του δημιούργησαν "σχολή" με αμέτρητους επίδοξους νέους ντράμερ. 24 Σεπτεμβρίου 1980, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Led Zeppelin μαζεύονται στο εξοχικό του Jimmy Page για πρόβες για την επερχόμενη αμερικάνικη περιοδεία. Μετά από ολοήμερη κατάχρηση αλκοόλ τοποθετείται σε ημιλυπόθυμη κατάσταση στο κρεβάτι του. Το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου τον βρίσκουν νεκρό έχοντας πάθει αναρρόφηση από τον εμετό του. Από τότε συμμετέχει κι αυτός στη Big Heaven Band.

Jimi Hendrix - Little Wing


Jimi Hendrix [1942-1970]. Σεπτέμβριο μας άφησε κι αυτός.
Γήινος ή κάτι άλλο; Κανείς δεν ξέρει. Τα πολλά λόγια είναι περιττά.
Το Little Wing από το δεύτερο Lp του Axis Bold As Love είναι ένα μικρό χρονικά κομμάτι μα συνάμα τεράστιο διαμάντι που αντανακλά όλο τον συναισθηματισμό του.

Keith Richards - About Led Zeppelin


Ασχοληθήκαμε σήμερα με αρκετούς νεκρούς θρύλους του ροκ. Τώρα για το πως αυτός ο "άνθρωπος" ζει και βασιλεύει μέχρι σήμερα ( και ευχόμαστε καλά να είναι) η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Keith Richards σε πρόσφατη συνέντευξη όπου μιλά για τους Led Zeppelin.

Linda Ronstadt - You're No Good


To You're No Good σύνθεση του Clint Ballard, Jr. πρωτοτραγουδήθηκε από τη Betty Everet το1963 πήγε όμως στο νο 1 της Αμερικής το 1975 στην εκτέλεση της Linda Ronstadt από το άλμπουμ Heart Like A Wheel [1974]. H εκτέλεση του παραπάνω βίντεο που είναι καταπληκτική προέρχεται από την εκπομπή Midnight Special από την οποία πέρασαν ουκ ολίγα ονόματα τη δεκαετία του70.

Peter Frampton - Road to the Sun


O εξηντάρης σήμερα Βρετανός Peter Frampton στο Road to the Sun από το τελευταίο του άλμπουμ Thank You Mr. Churchill με συμμετοχή του γιου του Julian στα φωνητικά. Ξεκίνησε την καριέρα του από τους Herd και συνέχισε στους θρυλικούς Humble Pie. Έφυγε το 1971 μετά την κυκλοφορία του Live Album τους Performance Rockin' the Fillmore* (1971) για την Αμερική όπου ξεκίνησε την προσωπική του καριέρα και έμεινε στη ιστορία με το θρυλικό διπλό live Frampton Comes Alive (1976) που έγινε το πρώτο ζωντανό άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Μέσα σε αυτό βρίσκονται τα πασίγνωστα Show Me The Way και Baby, I Love Your Way.

*θεωρείται ένα από τα καλύτερα Live όλων των εποχών


Κώστας Τουρνάς - Αστρόνειρα


Ο Κώστας Τουρνάς μετά τη διάλυση των Poll ξεκινά την προσωπική του καριέρα με το LP Απέραντα Χωράφια [1972] με στοιχεία folk-progressive που θεωρείται σήμερα κλασικό.
Το άλμπουμ περιείχε το ομώνυμο κομμάτι χωρισμένο σε 2 μέρη όπως όριζε και το βινύλιο.
Γι αυτό το λόγο προτίμησα το κομμάτι Αστρόνειρα από το ομώνυμο άλμπουμ που έβγαλε την επόμενη χρονιά [1973] επηρεασμένος από το David Bowie και ειδικά από το άλμπουμ Jiggy Stardust.

Τζίμης Πανούσης - Τηλεφωνικό σεξ


Χωρίς Λόγια
ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ