Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Νυχτερινή μουσική εκδρομή στην παραλία


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η "εκδρομή" αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα λόγω του μεγάλου ενδεχομένου βροχής.
Πιθανόν να υπάρξει κάποια έκπληξη απόψε ενώ για τις αμέσως προσεχείς μέρες προγραμματίζεται συναυλία στο Roadhouse. Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Devil's Anvil - Τρία παιδιά Βολιώτικα


O Felix Papallardi συνθέτης - παραγωγός με τους Cream και αργότερα μπασσίστας των Mountain κυκλοφορεί το LP Hard Rock From The Middles East το 1967 με άλλους Αμερικανούς μουσικούς παίζοντας αραβικά, τούρκικα και ελληνικά παραδοσιακά κομμάτια με τον τρόπο τους.

Free - Love you So


Εικόνες από την παιδική και μετέπειτα ζωή του μεγάλου Paul Kossoff, κιθαρίστα των Backstreet Crawler και των Free, που πέθανε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης Λος Άντζελες-Νέα Υόρκη από προβλήματα που είχε με την καρδιά του.

Lynyrd Skynyrd - Searching


1976 - Αγγλία - φεστιβάλ Knebworth, οι Lynyrd Skynyrd συμμετέχουν μαζί με τους headliners Rolling Stones και κλέβουν την παράσταση με ένα φανταστικό σώου. Στο τέλος του βίντεο φαίνεται και μια ελληνική σημαία στο κοινό.

Joe Simon - I Got A Whole Lot Of Lovin'


Αμερικανός rythm'n'blues - soul τραγουδιστής με σημαντική δισκογραφία στη δεκαετία του 70.
Το κομμάτι είναι από την αρχή της καριέρας του.

Stray - Suicide


Βρετανικό hard rock γκρουπ. Το LP Suicide (1971) ήταν το δεύτερό τους. Από τα αγαπημένα συγκροτήματα το Steve Harris των Iron Maiden που διασκεύασαν το κομμάτι τους All In Your Mind και τους επανέφεραν στο προσκήνιο για τις νέες γενιές. Ως φόρο τιμής τους είχαν σα support group.

The Beau Brummels - The Wolf of Velvet Fortune


Οι Καλιφορνέζοι Beau Brummels που ξεκίνησαν στο ύφος των Beach Boys κυκλοφορούν το 1967 το LP Triangle αλλάζοντας το ύφος τους ενσωματώνοντας στοιχεία από ψυχεδέλεια, folk και country. Απίστευτο άλμπουμ, απίστευτο κομμάτι, διαμάντι παντοτινό!!!!!!!!!!!

Phantom's Divine Comedy - Tales From A Wizard

-

Οι Phantom's Divine Comedy κυκλοφορούν το 1974 στην Capitol Records το Part I. Η ομοιότητα της φωνής του "Phantom" (ψευδώνυμο) και του προσώπου που απεικονίζεται στο εξώφυλλο με το Jim Morrison και οι φήμες που τον ήθελαν ζωντανό οδήγησαν πολλούς στο συμπέρασμα ότι είναι αυτός πίσω από το project. Το άλμπουμ ακούγεται σα μια obscure-progressive εξέλιξη της μουσικής των Doors.

Paul Revere & The Raiders - Indian Reservation


-


Οι Αμερικανοί Paul Revere & The Raiders στη διασκευή του τραγουδιού του John Loudermilk που αναφέρεται στη αφομοίωση και συρρίκνωση των Ινδιάνων της Αμερικής.

Elf - Never More


Αφιερωμένο εξαιρετικά στη μνήμη του Ronnie James Dio. Οι Elf ήταν το πρώτο του γκρουπ πριν τους πάρει μαζί του ο Blackmore στους Rainbow.

The Black Keys - Tighten Up / Next Girl / Your Touch


--
Tighten Up


Next Girl


Your Touch




Οι Black Keys από το Οχάιο της Αμερικής αναβιωτές μιας άλλης εποχής στο τελευταίο τους άλμπουμ Brothers. H μουσική τους είναι πιο Hard-blues από τους White Stripes που είναι σε ανάλογο ύφος που αναβιώνει μουσικές από 60's- 70's.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Prodigal Son


**********


Ευχαριστώ το Roadhouse Blues Club για το βήμα που μου έδωσε εδώ για να παρουσιάζω από σήμερα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα γνωστά και λιγότερο γνωστά ονόματα από τον κόσμο του Rock.

the Prodigal Son

**********

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

La Revolucion De Emiliano Zapata - If you want it


La Revolución de Emiliano Zapata - album cover

Καταπληκτικό ψυχεδελικό μεξικάνικο γκρουπ από το πρώτο τους άλμπουμ που έχει τίτλο το όνομα του συγκροτήματος (La Revolucion De Emiliano Zapata). Αξίζει να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ.

Paul Roland - Nosferatu


Αυστραλός μουσικός - συνθέτης καταπιάνεται με θέματα τρόμου και μυστηρίου.
Ιδιαίτερα αγαπητός στους Έλληνες έχει επισκεφθεί κατά καιρούς τη χώρα μας και έχει κυκλοφορήσει αποκλειστικά από την ελληνική DiDi Music το Confessions Of An Opium Eater (1988).

Trademark - In the prison Cell / Cold Love



Ελληνικό Hard'n'Heavy συγκρότημα με σαφείς επιρροές από τα 80's.
Πριν χαθούν στη λήθη κυκλοφορούν το EP Fatal Blues το 1992 το οποίο σήμερα θεωρείται συλλεκτικό. Δυο ή τρία από τα μέλη της μπάντας συνέχισαν σαν καθηγητές κιθάρας και μουσικής σε ωδεία.

Metallica - Turn The Page


Μια διασκευή των Metallica στο καταπληκτικό τραγούδι του Bob Seger.
Ο Bob Seger είναι μεγάλος καλλιτέχνης από το Detroit βιομηχανική πόλη με παράδοση σε μεγάλα και κυρίως Hard-Rocking Blues συγκροτήματα όπως αντίστοιχα και το Birbingham στην Αγγλία.
Ξεκινώντας την καριέρα του στα τέλη των 60's ηχογραφεί στο Cobo Hall το θρυλικό Live Bullet που θεωρείται ένα από τα καλύτερα live όλων των εποχών.

Savoy Brown Hellbound - Hellbound Train


Βρετανικό Blues Rock συγκρότημα που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας το 70, με πλούσια δισκογραφία με ηγέτη και μόνιμο μέλος τον κιθαρίστα Kim Simmonds.
Προσέξτε στο 5΄34΄΄ του βίντεο.

The Raveonettes - Love In A Trashcan


Δανέζικο γκρουπ με acid, psychedelic, garage 60's επιρροές. To Love In A Trashcan είναι από το LP Pretty in Black.